Vážení zákazníci, od 7.2.2024 do 15.2.2024 nebudeme objednávky expedovat z důvodu dovolené. Veškeré objednávky vytvořené v tomto období budeme odesílat až 19.2.2024. Děkujeme za pochopení, Klenoty Teplice.

Z jakého materiálu vybrat šperk

Šperky se v dnešní podobě vyrábí z nejrůznějších kovů, jak ale vybrat ten pravý? V naší nabídce naleznete šperky ze žlutého zlata, bílého zlata, růžového zlata. Na své si přijdou i milovníci rhodiovaného a pozlaceného rhodiovaného stříbra. 

 

Zlato

Zlato je od pradávna považováno za luxusní kov pro svojí vzácnost a udržitelnost. Své zastoupení našlo ve všech oborech, jmenovitě v elektronice, architektuře a samozřejmě také v módě, které se v tomto článku budeme nadále věnovat. 

Ryzí zlato lze v přírodě nalézt pouze v typické žluté barvě. Dříve bylo zlato mezi našimi předky ceněno pro jeho zářivost a krásu, v dnešní době si ho lidé cení pro jeho tvrdost, kvalitu a především dlouholetost. 

Nákupem zlatého šperku rovněž investujete do cenného kovu, který neztrácí na svojí ceně. Můžete se tak odměnit krásným šperkem a zároveň se nemusíte bát, že za pár let vyjde z módy. 

Na našem e-shopu naleznete zlaté šperky v ryzosti 14 karátů nebo také 585/1000. To znamená, že šperk je z 58,5% zlatý a zbylých 41,5% tvoří různé příměsi. Zlato samo o sobě je měkký kov a bez těchto příměsí by se snadno poškodilo. Veškeré naše šperky jsou opuncovány.

Dále si rozebereme různé druhy zlata.

 

Žluté zlato

Žluté zlato je stále jednou z nejoblíbenějších barevných variant zlata a s jeho výběrem nikdy nešlápnete vedle. Vyrábí se z příměsi samotného zlata a jiných kovů, jmenovitě mědi a zinku pro udržení jeho žluté barvy. 

 žluté zato

Bílé zlato 

Bílé zlato se v posledních letech stává stále oblíbenějším. Je skvělou volbou pro ty, kterým se více líbí bílá barva, ale chtějí mít šperk z kvalitního materiálu. Naše šperky jsou vyráběny s příměsí palladia, které zlatu předá bílou barvu. Povrchová úprava palladiem má však i svá úskalí a to ta, že se vrstva palladia může ze šperku postupem času obrousit. Šperk pak začne mít přirozenou barvu zlata, tedy žlutou. Doporučujeme proto o tyto šperky více dbát a v případě poškození je dát do péče zlatníka. 

57687

Růžové zlato 

Třetí nejzastoupenější druh zlata, který u nás najdete, je růžové zlato. Vyrábí se s příměsí mědi, která zlatu dá narůžovělý nádech. Tyto šperky u nás naleznete nejčastěji v kombinaci se žlutým zlatem, se kterým tvoří zajímavý kontrast. Velmi oblíbené jsou také snubní prsteny z růžového zlata, které si u nás můžete nakonfigurovat.

 růžový

Stříbro 

Stříbro se používá pro výrobu šperků stejně dlouho, jako zlato. Je velmi oblíbené mezi zákazníky z důvodu lepší cenové dostupnosti. Zároveň se ale jedná o měkčí kov, jenž je náchylnější k poškození či deformaci. Hodí se pro výrobu nejrůznějších šperků. 

Naše stříbrné šperky jsou rhodiované. Tenká vrstva rhodia na stříbrném šperku zvyšuje jeho odolnost a lesk. Rhodiované stříbro je také vhodné pro lidi, který nemohou se stříbrem přijít do přímého kontaktu kvůli alergiím. Díky vrstvě rhodia se šperk více podobá bílému zlatu a pro laika budou dva různé šperky z bílého zlata a rhodiovaného stříbra nerozpoznatelné. 

Dále u nás najdete také pozlacené rhodiované stříbro, které působí luxusním dojmem. Šperky vyrobené z tohoto materiálu imitují vzhled zlata za zlomek ceny. Jedná se o ideální šperk pro milovníky zlaté barvy, kteří zároveň chtějí udržet svůj budget na uzdě.

57432-1

37794-2

Zpět do obchodu